Dekoratif Delikli Metal Çeşitli Renk ve Delik Desenleriyle Sunulur

Delikli Metal malzemeler, malzeme, kalınlık, delik çapı, delik şekli, delikara mesafesi gibi değişkenlerin kombinasyonları ile çok çeşitli seçenekler sunar. Asma tavan, cepheler, güneş kontrol panelleri, çift cidarlı cephe uygulamalar gibi birçok farklı uygulamada kullanıma uygundur.


Teknik ekibimiz akustik, ışık geçirgenliği ve havalandırma gereksinimlerinin yanı sıra estetik özellikler konusunda çözümler sunabilir ve bütçe, tasarım, montaj gereksinimlerine uygun önerilerde bulunabilir.
Delikli metaller standart veya özel ölçülere göre yapılabilir ve hem levha hem de rulo olarak üretilebilmektedir. Delikli sac levha modelleri için iletişime geçebilirsiniz. 

Dekoratif Delikli Metal Çeşitli Renk ve Delik Desenleriyle Sunulur
Ürünler
Burada dekoratif delik metal modellerimizi gösteriyoruz. Özel gereksinimlerinizi karşılamak için özel dekoratif delilkli metal ürünlerinizi tasarım konseptinize göre de geliştirebiliriz.
Malzemeler
Alüminyum
Alüminyum, mimari uygulamalarda yaygın olarak kullanılan hafif ve dayanıklı bir metaldir. Alüminyumun yüksek mukavemeti, düşük yoğunluğu, kolay şekillendirilebilirliği, korozif olmaması ve estetik görünümü nedeniyle birçok mimari proje için ideal bir malzeme olarak kabul edilir. Ayrıca, alüminyumun geri dönüştürülebilir olması da, çevre dostu mimari uygulamalarda kullanımını arttırmaktadır.
Paslanmaz Çelik
Paslanmaz çelik, gücü, dayanıklılığı ve estetik çekiciliği nedeniyle mimaride popüler bir malzemedir. Genellikle kaplamalar, çatı kaplamaları ve diğer uygulamalarda kullanılır. Çok yönlüdür, bakımı kolaydır ve farklı tarz ve tasarım gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirilebilir.
Çelik
Çelik, kirişler, sütunlar ve çerçeveler gibi yapısal uygulamalarda, ayrıca kaplama ve çatı sistemlerinde yaygın olarak kullanılan güçlü, dayanıklı ve çok yönlü bir malzemedir. Maliyet etkili, bakımı kolaydır ve farklı mimari stillere ve tasarım gereksinimlerine uyacak şekilde çeşitli yüzey kaplamalarıyla özelleştirilebilir.
Cor-ten Çelik
Cor-ten Çelik, normal çeliğe göre atmosferik hava koşullarına karşı daha yüksek bir dirence sahip hava koşullarına dayanıklı bir çeliktir. Cor-ten panelleri dış havaya maruz kaldığında, yapışkan ve koruyucu bir pas tabakası oluşur.
Bakır
Bakır, çatı kaplamaları, kaplamalar ve dekoratif unsurlarda yaygın olarak kullanılan dayanıklı ve çok yönlü bir malzemedir. Benzersiz görünümü ve korozyon direnci nedeniyle değerlidir. Farklı mimari stillere ve tasarım gereksinimlerine uyacak şekilde çeşitli yüzey kaplamalarıyla özelleştirilebilir.
Pirinç
Pirinç, bakır ve çinkonun karışımından oluşan bir alaşımdır. Bakıra göre daha dayanıklı ve çinkoya göre daha dövülebilir bir malzemedir. Ayrıca, pirinç yüzeyi parlaklığı ve altın rengine yakın tonları ile estetik bir görünüm sağlar. Pirinç, özellikle dekorasyon ve mimari uygulamalar için popüler bir malzemedir. Oksidasyona karşı oldukça dayanıklıdır ve çeşitli şekillerde işlenebilir. Pirinç, bakır ve çinkonun oranına bağlı olarak değişen farklı özelliklere sahip farklı alaşımlarla üretilebilir.
Galvaniz
Galvaniz Galvaniz kaplama denilen işlem, metallerin çinko ile kaplanmasıdır. Çinko, alüminyum ve bakırdan sonra endüstriyel olarak en çok kullanılan üçüncü elementtir. Metal malzemelerin çinko ile kaplanması bu malzemelerde korozyon direnci oluşmasına ve mukavemetlerinin artmasına neden olmaktadır. Metal malzemelerin galvaniz ile kaplanmasında başlıca iki yönteme başvurulmaktadır. Bunlardan biri sıcak daldırma yöntemidir. Galvanizleme için başvurulan ikinci yöntem ise soğuk kaplamadır.
Yüzey İşlemler
Toz boya
Toz boya
Toz boyama, panellerimize istenilen herhangi bir RAL rengini uygulamamıza izin verir. Toz, statik yükü sayesinde metal yüzeyine çekilir, daha sonra malzeme fırında ısınır ve toz erir ve kimyasal bir reaksiyona girer. Sonuç, son derece dayanıklı bir dış katmandır. Tabaka kalınlığı, iç mekan uygulamaları için minimum 60 mikron’dan dış mekan uygulamaları için 120 mikron’a kadar değişmektedir. Toz kaplamalar, istenen estetik sonuca katkıda bulunur ve mat, saten veya parlak bir sonuç elde edilmesini sağlar. Toz kaplamalı ürünler, renk haslığında mükemmel sonuçlar verir ve son derece dayanıklı bir üst tabakaya sahiptir. Elektrostatik vernik işlemi, optimum yapışkan ve korozyonsuz bir yüzey oluşturur. Bu, uzun bir ömür sağlar ve kesme, delme ve frezeleme gibi işlemlerde bile kaplama sağlam kalır. Ek bir seçenek olarak anti-grafiti kaplama da sunmaktayız. Bu üst tabaka, grafiti ve çıkartmaların malzemeye yapışmasını önler.
Eloksal
Eloksal
Eloksal, alüminyuma paslanmaz bir koruyucu tabaka sağlayan bir işlemdir. Sonuç olarak ömrü sınırsız olan ve minimum bakım gerektiren dayanıklı bir ürün elde edilir. Görünümü korunur ve siyahlaşmasını önler. Anodizasyon sırasında alüminyum hızlandırılmış bir oksidasyon sürecine maruz kalır ve üst tabakası alümina dönüştürülür. Bu tabakanın kalınlığı ürünün iç veya dış mekan kullanımına bağlıdır. Eloksal edilmiş alüminyum doğal olarak mat veya parlak bir yüzeye sahip olabilir ve bronz, gümüş veya altın gibi çeşitli renkler eklenebilir. Bu, yapı, otomotiv ve havacılık gibi farklı sektörlerde, paslanmazlık ve dayanıklılık gibi özelliklerin önemli olduğu yerlerde tercih edilir.
Galvanizleme
Galvanizleme
Galvanizli çelik erozyona karşı korunur ve çok dayanıklı bir koruyucu katmana sahiptir. Termal galvanizasyon, panellerin tüm yüzeyinde kalın ve homojen bir tabaka sağlar. Galvanizli panellerin ömrünü yaklaşık 3 milimetre derinliğindeki küçük hasarlar etkilemez. Termal galvanizasyon, çeliği 0°C’de düşük dereceli sıvı çinkoya daldırmayı içerir. Bu, yapının tüm dış ve iç bölgelerini eşit şekilde korur. Çelik ve çinko, saf çinko bir tabaka ile kapatılmış bir galvanizli alaşım oluşturacak şekilde birleşirler. Galvanizli ürünler oldukça dayanıklı, neredeyse bakım gerektirmeyen ve minimum maliyetle maksimum koruma sağlar. Galvanizli çelik dış mekanlarda kullanılabilir ve herhangi bir renkte kaplanabilir.
Uygulamalar

Delikli metal ürünler; müşteri talebine göre üretilen ve her geçen gün daha faz atrend olmaya devam eden ürünler olarak karşınıza çıkar. Delikli metal paneller; paslanmaz çelik, çinko, bakır ya da alüminyumdan yapılan düz sac malzeme üzerine, özel delikli sac makinesi kullanılarak delme işlemi uygulanması ile elde edilen çok önemli bir yapı malzemesidir. Delikli sac üretimi gerçekleştiren firmalar genel olarak belli standartlarda metal üretimler gerçekleştirilmiş olsalar bile, bu ürünlerin çok geniş yelpazede ölçüleri ve renkleri bulunur.

İnce ve hafif yapıda tasarımı ile ön plana çıkan delikli metal uygulaması birçok sektörde farklı kullanım alanlarına sahiptir. Ayrıca delikli sac ürünlerinin çok farklı türleri de vardır. Altıgen, daire şeklinde delikli ya da delikli baklava sac gibi farklı modelleri üretilir. Renkler, ölçüler ya da şekilleri genel olarak fiyat üzerinde çok etkili değildir. Temel olarak ağırlık hesabıyla fiyatlar belirlenir. Dekoratif delikli metal teknik özelliklerine, birçok farklı model ve ölçü tedarikçisi olarak sektörde ön plana çıkan Ceylanlar Metal kalitesi ile sahip olabilirsiniz.

Delikli Metal Nedir?

Delikli metal; delik, yuva ya da dekoratif şekiller ile desen oluşturmak amacıyla damgalanan, delinen ya da başka bir türde üretilen sac metallere verilen isimdir. Bu işlem paslanmaz çelik, alüminyum, bakır, titanyum ve çinko dâhil olmak üzere birçok farklı metal malzeme üzerinde gerçekleştirilebilir. Metalin görsel anlamda çekiciliğini artırmanın yanı sıra, delme işlemi aynı zamanda artırılmış koruma ve gürültü azaltma gibi çeşitli işlevsel avantajları beraberinde getirir.

Söz konusu delme işlemi için metal seçimi; gösterge kalınlığı, boyut, malzeme türü ve hedeflenen kullanım alanı gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Uygulanabilen farklı şekilde yelpazesi, kare delikler, yuvarlak delikler, yivli desenler ve altıgen tasarımlar gibi seçenekler de dâhil olmak üzere çok geniş bir yelpazeye sahiptir.

Eski dönemlerde son derece yoğun bir emek isteyen delme işlemi, günümüzde çağdaş standartları karşılaştırmak üzere modernize edilmiş ve otomatik hale getirilmiştir. Delikli metal panel üretimi için yaygın şekilde kullanılan üç farklı teknik; delme presi, lazer kesim ve döner pim olarak sıralanır. Bu yöntemlerin her biri çeşitli şekiller, konfigürasyonlar ve desenler meydana getirmek için birbirinden ayrıcalıklı avantajlar sunar.

Delikli Metalin Kullanım Alanları

Delikli metaller, günümüzde birçok farklı sektör içerisinde aktif kullanım alanına sahiptir. Bu delikli sacların yaygın kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

Merdiven basamakları: Merdiven basamakları, tutuş imkânını artırmak için yukarıya doğru bakan ve drenajı kolay hale getirmek için aşağı doğru bakan deliklerle tasarlanmıştır. Bu delikleri güvenliği ve çekiş gücünü artırmak için stratejik şekilde kaydırılmıştır. Merdiven basamakları galvanizli çelik, alüminyum ve paslanmaz çelik de dâhil olmak üzere birçok farklı genişliklerde, malzemelerde ve uzunluklarda mevcuttur,

Hoparlör ızgaraları: Hoparlör ızgaraları, kulaklıklar, hoparlörler ve telefonlar gibi hassas ekipmanlara sahip olan cihazları toz ve döküntülere karşı korumak, sesin engellenmesinin önüne geçmek için tasarlanmıştır. Söz konusu olan bu ızgaralar için kullanılan malzemeler hava koşullarına, titreşime ve yoğun kullanıma karşı dayanıklı olmak zorundadır. Hoparlör ızgaraları genel olarak delikli ya da genişletilmiş metal malzemelerden elde edilir,

Tahıl kurutucuları: Delikli metal, tahıl kurutucu ürünlere zemin ve duvar hava akışını kolay hale getirmek amacıyla kullanılır. Bu sayede tahılların korumalı ve taze kalması sağlanır. Bu havalandırma sistemi işe eksiksiz ve daha verimli bir kurutma için çok önemli olan sabit bir hava akışı desteklenmiş olur. Aynı zamanda tahıl ambalajlarında yer alan delikli metal döşeme, uygun olan hava akışını koruma altına alarak tohumların çimlenmesini önlemeye ve olası bir bakteri büyümesini engellemeye yardımcı olur,

Mimarı delik metaller: Mimari amaçlı kullanılan delikli metaller, inşaat projelerinin görsel anlamda beklentileri karşılamasına yardımcı olmak ve mevcut olan binaların estetik duruşunu artırmak için kullanılır. Farklı boyutlarda, malzemelerde ve delikli desenlerde yer alan bu metal malzemeler, her türlü farklı tasarım ihtiyacına uygun olacak şekilde özelleştirilebilir. Deliklerin tasarımları ve şekilleri, belli uygulamalara uyum sağlayacak şekilde uyarlanabilir. Bu delikli metaller, tasarım özelliklerine bağlı olarak dikey ya da yatay olacak şekilde konumlandırılmasına imkân sunan çok yönlü bir kurulum seçeneğine sahiptir. Hem sahip olduğu tasarım esnekliği, hem de görsel anlamda çekici bir görsel sunarlar. Bu durum ise onları mimari geliştirmeler açısından çok popüler bir seçim haline getirir.

Delikli Metal Çeşitleri

Delikli metal çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

Yuvarlak delikli metal: Yuvarlak delik desenler, kademeli olarak ya da düz çizgi oluşumları halinde müşteri talebine göre düzenlenebilir. Söz konusu olan kademeli desenler, delikleri birbirinden uzaklaştırırken, diğer yandan düz desenleri delikleri paralel şekilde hizalar. Bu noktada üç tip kenar boşluğu vardır. Bunlar bitmiş, bitmemiş ve boş olarak sıralanır. Bitmiş kenar boşlukları çok daha düzgün ve temizdir. Bitmemiş kenar boşlukları ise sayfanın kenarında tamamlanmamıştır ve boş kenar boşlukları sayfanın kenarına kadar uzayabilen deliklere sahiptir.

Kare delikli metal: Kare delikli delikler ise sahip olduğu doğrusal tasarımları ile çok daha çağdaş bir estetik ve yüksek bir açık alan sunar. Söz konusu olan bu delikleri, hem hizalanmış hem de kademeli düzenlemeler için seçeneklerle beraber farklı desenlerde ve boyutlarda gelir,

Yivli delikli metal: Yivli delik metal, kare uçlu ya da uzun deliklere sahiptir. Kademeli ya da düz çizgi desenler aracılığı ile düzenlenebilir. Bu delikler için yivli bir kalıp kullanıldığında oluşturulur ve bu sayede ortaya çıkan delikli metal ürün ışık, hava, ses ve sıvıların geçişine izin verirken çok başarılı bir mukavemet-ağırlık oranı meydana getirir. Bu yivlerin boyutları hem uzunluk hem de genişlik açısından özelleştirmeye uygundur,

Dekoratif delikli metal: Dekoratif amaçlı üretilen delikli metaller, mimari elemanlardan biri olarak günümüzde olmazsa olmazdır. Görsel anlamda ilgi çekici tasarımı ile birçok mekâna ilgi çekici görünüm sağlar. Belli bina planlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanan çok sayıda özel şekil ve tasarımlar söz konusudur. Özgün desenlerin ön plana çıktığı, delme amacıyla kullanılan kalıbın şekli değiştirilerek elde edilmesi mümkündür. Bu sayede metalin görünümünü geliştiren ve farklı uygulamalara uyan özelleştirilmiş bir estetik sağlamak kolaylaşır,

Altıgen delikli metal: Altıgen ya da petek delikli metal desenler ise kullanıcılara çok açık bir alan sunarak müşteri memnuniyetini hedefler. Ayrıca tutarlı bir hava akışına ihtiyaç duyulan mimari uygulamalar için son derece ideal bir seçimdir. Altıgen delikli metallerin sahip olduğu avantajlı özellikleri arasında yüksek mukavemet-ağırlık oranı, görsel çekicilik ve üretim kolaylığı sayılabilir. Bu delikler, bir deliğin merkezinin bitişikteki deliğin kenarı ile hizalandığı kademeli bir desen ile düzenlenir. Bu desen ise genel olarak cepheler, çatılar, çitler, yürüyüş yollar ve merdivenler gibi yapısal desteğe ihtiyaç duyulan mimari elemanlarda kullanılır

Delikli metal boru: Delikli borular ise filtre akışına basınç ve güç direnci eklemek amacıyla destekli filtrasyon ve silindirler için kullanılır. Bu noktada mikron açıklı delikli metaller çakıl, kömür ve cevheri filtreler. Delikli borular, destek sağlama özelliği bulunduğundan dikkatli şekilde tasarlanmış açıklıklara sahip olan metaller kullanılarak yapılır. Delikler, uygulamaya dair özel ihtiyaçları karşılamak amacıyla oluşturulur.

Delikli Metalin Avantajları

Delikli metaller sadece görsel anlamda çekici olmasıyla değil, aynı zamanda işlevsel kullanım avantajları ile ön plana çıkan ürünlerdir. Öğelerin görünümü geliştirmenin daha ötesinde, çok önemli bir performans avantajı sunar. Çok yönlü özellikleri, farklı uygulamalara uyarlanmasını sağlayarak, üretim süreçlerine giderek çok daha önemli bir bileşen haline gelmesini sağlar.

Delikli metalin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Ses bastırma: Delikli metaller, estetik olarak geliştirmelerden pratik işlevlere kadar farklı uygulamalara sahiptir. Değerli kullanımları arasında ses emilimi de bulunur. Delikli paneller, ses dalgalarını net şekilde dağıtarak istenmeyen gürültüleri azaltmaya yardımcı olur. Bu avantajlı özellik, özellikle rahatsız edici ve yüksek seslerin rahatsızlığa neden olabileceği yerlerde son derece uygundur. Bu panellerin dokulu ve gözenekli yüzeyi, sesi etkili bir şekilde dağıtır ve bu durum onları hem iç hem de dış mekânlar için ideal hale getirir,

Havalandırma: Binaların havalandırmasını iyileştirmek, var olan hava akışını artırmak ve ek gölgeleme sağlamak amacıyla delik metaller güneş koruma perdesi olarak kullanılır. Bu yaklaşım ile sadece havalandırma iyileştirmekle kalmayıp, diğer yandan havalandırma, ısıtma ve klima ile alakalı enerji giderlerinin azaltılmasına yardımcı olur. Bu çalışmalar, delikli panellerin kullanımının yaklaşık olarak %30 ila %45 arasında değişen enerji tasarrufu sağlayabileceğini gösterir,

Kalıcı izlenim: Delikli metal sacların sahip olduğu çok yönlü özelliği, tasarımcılara ve mimarlara binaların tasarımı ve uzun ömürlülüğünü artırmak için çok fazla seçenek sunar. Belli koşullara uyum sağlayacak şekilde özelleştirilebilen delikli metal sac ürünleri, herhangi bir yapıda kalıcı ve belirgin bir etki yaratmak amacıyla özelleştirmeye uygundur. Delikli metal imalatı, benzer uygulamalar için kullanılan farklı malzemelerle kıyaslandığında sadece daha güçlü olmakla kalmayarak, aynı zamanda hava koşullarına karşı daha dayanıklı ürünlerle sonuçlanır,

Mahremiyet: Delikli paneller, izole ya da sınırlı bir ortam yaratmadan gizlilik sağlayarak kullanıcılara avantaj sağlar. Çalışma alanlarını bölme özelliğine sahip olan ve izole edilmeden katı duvarlar ve panellerin tam aksine, delikli paneller hava akışını ve görünürlüğü korurken alanları bölebilir. Bu paneller aynı zamanda tipik bir gürültüye ve yankıyı azaltmaya, emmeye yardımcı olarak çok daha sakin ve hoş bir atmosfer oluşturmaya katkı sağlar,

Düşük çevresel etki: Çevre koruma ve sürdürülebilirlik konusunun daha önemli hale gelmesi ile beraber, mimarlar ve tasarımcılar ekolojik etkiyi en az seviyeye indiren malzemeleri aktif şekilde aramaya başlar. Delikli panellerin geri dönüşüme uygun metallerde yapılması ile yeni üretilen malzemelere olan talep düşüşe geçmiştir. Minimum bakım ihtiyacı dayanıklılığı ve aşınma ile uzun bir hizmet ömrü sağladığı söylenebilir. Sahip olduğu bu nitelikler sadece metallerin sürdürülebilir olma özelliğini artırmakla kalmayarak, diğer yandan genel ömrünü uzatır,

Üretme: Kalite ve verimlilik, üretim sürecinde son derece önemli bir konumda yer alır. Delikli metal paneller, parçaların düzgün bir şekilde teslim edilmesini ve depolanmasını kolay hale getirerek bu yönlerini geliştirir. Delikler, uygun olan hava akışını sağlayarak döküntülerin birikmesini ya da malzeme birikimi önler. Genel olarak üretim için kullanılan arabalar, sepetler ve malzeme taşıma ekipmanları galvanizli çelik, paslanmaz çelik ya da soğuk haddelenmiş çelik gibi malzemeler kullanılarak yapılır

Radyasyon tutma: Elektrikli cihazlar ve bileşenler, düzgün çalışabilmesi için EMI ve RFI radyasyonu üretir. Delikli kalkanlama ise bu radyasyonu içerme konusunda son derece etkilidir.

Delikli Metal Fiyatları

Delikli metal fiyatları; tercih edilen metal ürünün ölçülerine, malzeme yapısına ve diğer teknik özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Delikli metal üretiminde fiyatı etkileyen bir diğer önemli unsur ise doğru firma seçimi yapmaktır. Ceylanlar Metal, delikli metal imalatı söz konusu olduğunda üst düzey kalite standartlarında tasarımlara imza atan nitelikli bir firmadır. Firmamız güvencesinde ihtiyacınız olan delikli metal ürünleri tek tıkla sipariş edebilirsiniz.

Ayrıca geniş ürün seçeneklerinin yer aldığı firmamızın web sitesinde ihtiyacınız olan delikli metal sac ürünlerine cazip fiyat aralıklarında sahip olabilirsiniz. Ceylanlar Metal, metal üretiminde kalite ve güven odaklı hizmetin tek adresi olarak rakiplerinden hep bir adım öne geçmeye, müşteri memnuniyeti ile sürekli olarak gelişmeye devam ediyor.